fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

111.jpg

Mια τάση που ξεχώρισα ήταν η "back to classic" αισθητική που επανέφερε στην πασαρέλα του Paris Fashion Week η Maria Grazia Chiuri, με τη συλλογή της Fall 2024 για τον οίκο Dior. Κάθε κομμάτι που θύμισε την εμβληματική γυναικεία σιλουέτα του Monsieur και τη θηλυκή μόδα που μεσουράνησε στα '60s.

minas-x-solium-paris-image0.jpeg

Εντυπωσιάστηκα με την επιλογή της γαλλικής boutique κοσμημάτων υψηλής αισθητικής, Solium, να αποτίσει φόρο τιμής στην κληρονομιά του Μηνά, του εμβληματικού Έλληνα σχεδιαστή κοσμημάτων. Το γνωστό jewelry store διοργανώνει ένα Pop-Up Event, που θα λάβει χώρα στο Παρίσι έως τις 30 Μαρτίου 2024, προσκαλώντας τους λάτρεις των κοσμημάτων σε μια συναρπαστική εμπειρία. Info: Solium Boutique, 22 Rue du Marché Saint-Honoré, 75001 Paris, France.

kir-yianni-estate-naoussa-traditions-and-wines.JPG

Ξεχώρισα την πρωτοβουλία του κτήματος Κυρ-Γιάννη να διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων, και να γίνει και πάλι ο προορισμός για τους οινόφιλους κατά την περίοδο του Μαρτίου. Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες, το μοναδικό δρώμενο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα με διονυσιακές ρίζες, θα συγκεντρώσει, για ακόμη μια χρονιά, πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα στη Νάουσα. Και ενώ οι δρόμοι θα γεμίσουν με τα μπουλούκια με τις χαρακτηριστικές φορεσιές και τους «προσώπους», με μουσικές από νταούλι και ζουρνά, και με παραδοσιακούς χορούς, το κτήμα Κυρ-Γιάννη υπόσχεται να σας διασκεδάσει με ένα μοναδικό πρόγραμμα που θα βρείτε αναλυτικά εδώ.


Κωνσταντίνος Τανιάς

unnamed-5Yu62.jpg

Παρακολούθησα το "Dune: Part 2". Η εικόνα, η μουσική, οι ηθοποιοί και η φανταστική σκηνοθεσία με έκαναν να πιστεύω πως θα είναι αντάξιο του "The Lord of the Rings", μια ταινία που έμεινε στην ιστορία και όχι άδικα. Το πρώτο part μπορώ να πω πως με ενθουσίασε αρκετά, και σίγουρα το δεύτερο με έκανε να λατρέψω αυτήν την ταινία.

unnamed-wLKks.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα συνεργασία της Adidas με την "Teenage Mutant Ninja Turtles", που κυκλοφόρησαν μια limited edition των κλασικών Superstars, με τίτλο "Shelltoe". Με αυτό το collaboration σηματοδοτείται επέτειος του γνωστού comic, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1984.

womens-day-visual.jpg

Ξεχώρισα την καμπάνια των Hondos Center, που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εξυμνούν το γυναικείο φύλο σε όλες τις εκφάνσεις του και γιορτάζουν την αξία του, τη δύναμή του αλλά και την πολύτιμη συμβολή του, αναγνωρίζοντας όλα όσα έχει καταφέρει με την πάροδο των χρόνων. Σε ένα κάλεσμα ισότητας των φύλων με ίσα δικαιώματα, τα Hondos Center τιμούν τις γυναίκες και τους αγώνες που έχουν δώσει για να καταφέρουν με συλλογική προσπάθεια αυτά που σήμερα μας φαίνονται αυτονόητα, τονίζοντας τη σημασία της αλληλοστήριξης.


Χρύσα Σιμώνη

screenshot-2024-03-01-at-22444-pm.png

Μία τάση που ξεχώρισα τον τελευταίο καιρό είναι στον κόσμο του beauty και πιο συγκεκριμένα στην υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής. Μάλιστα, το pop idol, Beyoncé έβγαλε και μια σειρά haircare, τη Cécred αποκαλύπτοντας το προσωπικό θέμα που αντιμετώπισε με το scalp psoriasis.

gucci-fall.webp

Εντυπωσιάστηκα με τις ready-to-wear συλλογές των οίκων στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και το Παρίσι - που μετά από ένα μήνα έχουν φτάσει σχεδόν στο τέλος τους. Μάλιστα, έχω λατρέψει τις επερχόμενες τάσεις - ιδιαιτέρως στα σχήματα και τα χρώματα. Πρωταγωνιστικό ρόλο για φέτος έχει σίγουρα το πράσινο και παραμένουν απόλυτα on trend τα lingerie και sheer styles, όπως είδαμε έντονα στον οίκο Gucci.

fs-book-fly-less-1024x576.jpg

Διάβασα το Less του Andrew Sean Greer που είχε κερδίσει βραβείο Pulitzer μυθοπλασίας και εγώ αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία - καθώς δεν δηλώνω και το απόλυτο bookworm. Ως τώρα μπορώ να πω πως μου αρέσει πολύ και θα το σύστηνα. Το storyline μας συστήνει μυθιστοριογράφο, καθώς βρίσκεται ξαφνικά μόνος του, έπειτα από χρόνια σε σχέση. Τα διάφορα στάδια αυτού του ταξιδιού προσδίδουν στο μυθιστόρημα τη δομή του και παρέχουν μια παρέλαση πολύχρωμων χαρακτήρων όσο και ένα ταξίδι αυτογνωσίας.


Αγάπη Γαβριηλίδου

screenshot-2024-02-27-154307-820x491.jpeg

Παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ της Ανθής Βούλγαρη στο MEGA, με τίτλο "Μαμά έρχομαι", για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και ειλικρινά, ακόμη και τώρα, αδυνατώ να κατανοήσω το πώς 57 ψυχές έχασαν τη ζωή τους και πολλές-πολλές άλλες, δίνουν μάχη μέχρι και σήμερα, για να κρατηθούν ζωντανές. Διαδοχικά λάθη, παραλείψεις, ερωτηματικά… Τρομερές μαρτυρίες, ανατριχιαστικά λόγια, συγκλονιστικές περιγραφές ανθρώπων που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα σε δευτερόλεπτα. Μία βαθιά συγκίνηση από την αρχή ως το τέλος.

super-quick-porridge-with-apple-cinnamon-almond-1.jpeg

Γεύτηκα το πιο νόστιμο σπιτικό πρωινό! Το τελευταίο διάστημα μπήκα στη διαδικασία να αναζητήσω νέες, νόστιμες συνταγές για ένα δυναμωτικό και λίγο διαφορετικό πρωινό και ανακάλυψα το ιδανικό breakfast, με βασικό συστατικό το μήλο! Τι ακριβώς έκανα; Επέλεξα ένα κόκκινο μήλο, το οποίο κι έκοψα σε λωρίδες και κατόπιν, το τοποθέτησα σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με 1 κ.σ. μέλι και το άφησα να καραμελώσει ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά. Σε ένα bowl προσέθεσα 3 κ.σ. βρώμη και συμπλήρωσα με λίγο νερό, για να το μεταφέρω στη συνέχεια στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά. Έβαλα και τα καραμελωμένα μήλα στην κρέμα μου, ολοκλήρωσα με λίγο γιαούρτι που έδωσε μία δροσερή υφή στο πρωινό μου και πραγματικά, το τελικό αποτέλεσμα ήταν super λαχταριστό!

16964138365834.jpeg

Με έχει εντυπωσιάσει το τελευταίο διάστημα ο David Beckham. Οφείλω να παραδεχθώ πως ανήκω κι εγώ στις ορκισμένες fans του και τον ακολουθώ πιστά στα social media, με το Instagram του να βρίσκεται σταθερά ψηλά στις καθημερινές μου αναζητήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεται πλέον στιγμές από την καθημερινότητά του, το γεγονός ότι είναι αρκετά εξωστρεφής και κυρίως, ο τρόπος με τον οποίο στηρίζει την Victoria σε κάθε της βήμα και εκφράζει την αγάπη και τον θαυμασμό του γι’ αυτήν, είναι ό,τι καλύτερο και προσωπικά, για μένα το ζευγάρι αυτό που έχει περάσει τόσα όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί πηγή έμπνευσης…


Μάρα Γρηγοριάδου

snapinstaapp-429591018-18424906459019666-2663899402501982017-n-1080.jpg

Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από την δεύτερη συνεργασία του Jacquemus με τον γίγαντα αθλητικών ειδών, Nike. Μαζί τα δυο brands λάνσαραν μια σειρά από ρούχα και αξεσουάρ που δύσκολα μπορεί να μην προσέξει κανείς.

snapinstaapp-428612522-18419215795008977-4364980535117580970-n-1080.jpg

Παρακολούθησα με ευλάβεια τα street style looks του fashion month και το συγκεκριμένο look της Sarah Lysander Svendby Carter, με ενθουσίασε αρκετά. Υπάρχει τελικά καλύτερος συνδυασμός από το leopard print και μια classic red Prada τσάντα; Επιπλέον, έχοντας συναντήσει την influencer στο προηγούμενο fashion week του Μιλάνου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι τόσο πανέμορφη και stylish και από κοντά.

28-coquette-nails-pink-oblivion.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα είναι το coquette nail trend, αν και πρόκειται για κάτι που δεν θα δοκίμαζα εγώ προσωπικά, η ρομαντική αισθητική αυτών των νυχιών έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, κάτι το οποίο με κάνει να τα ξεχωρίζω σε οποία και αν τα δω.