fbpixel

Search icon
Search
Με αυτές τις ασκήσεις θα αποκτήσετε γραμμωμένα χέρια σε χρόνο dt
WELLNESS

Με αυτές τις ασκήσεις θα αποκτήσετε γραμμωμένα χέρια σε χρόνο dt

Κι όμως, αυτό το καλοκαίρι μπορείτε να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε


Το καλοκαίρι πλησιάζει και αυτή είναι η περίοδος που αναζητάμε εύκολους τρόπους για να γυμναστούμε και να μπούμε και πάλι σε φόρμα. Τα χέρια αποτελούν ένα από τα σημεία του σώματός μας που μας απασχολούν ιδιαίτερα, καθώς θέλουμε να είναι καλλίγραμμα, κάνοντάς μας να νιώσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. 

Χωρίς πολύ κόπο κι εξοπλισμό, οι παρακάτω ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε!

Kick backs

Μια άκρως αποτελεσματική άσκηση, που θα σας χαρίσει σύντομα τα καλοσχηματισμένα χέρια των ονείρων σας, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Εφόσον έχετε στη διάθεσή σας πάγκο, τοποθετήστε το ένα σας πόδι σε αυτόν, έχοντας το γόνατό σας λυγισμένο ή σε διαφορετική περίπτωση, επιλέξτε μία καρέκλα και σταθείτε με το ένα χέρι σε αυτήν, κρατώντας στο άλλο ένα βαράκι. Κρατήστε τον βραχίονά σας κολλημένο στα πλευρά σας και σχηματίστε μία ορθή γωνία με το χέρι σας. Τεντώστε το χέρι, έτσι ώστε να έρθει παράλληλα με το έδαφος κι επαναφέρετέ το σε ορθή γωνία.

shutterstock-1805181910.jpg

Ψαλιδάκια

Όπως ακριβώς και στην περίπτωση των ποδιών, την εκτελούμε με τον ίδιο τρόπο. Σε όρθια θέση με τα πόδια ανοιχτά όσο περίπου οι ώμοι σας, ανοίξτε στα πλάγια τα χέρια σας και στη συνέχεια σταυρώστε τα μπροστά, δημιουργώντας ένα Χ και τη συνεχίζετε με τον ίδιο ρυθμό. Extra tip: κάντε την 10 φορές από 20 επαναλήψεις, με 15 δευτερόλεπτα διάλλειμα μεταξύ των ασκήσεων.

Dumbbell donkey kicks

Για σύσφιξη, τα donkey kicks είναι η καλύτερη επιλογή. Ξεκινήστε από τετραποδική στήριξη με τα γόνατα στην ευθεία του ισχίου και τα χέρια κάτω από τους ώμους σας. Ο λαιμός και η σπονδυλική στήλη θα παραμείνουν ουδέτερα. Στερεώνοντας τον πυρήνα σας, αρχίστε να σηκώνετε το δεξί πόδι, ενώ το γόνατο παραμένει λυγισμένο. Βεβαιωθείτε ότι η λεκάνη και το ισχίο σας παραμένουν στραμμένα προς το έδαφος. Επιστροφή στην αρχική θέση.

shutterstock-1056106142.jpg

Όρθιες κάμψεις

Η συγκεκριμένη άσκηση γυμνάζει τους δικέφαλους και να μην ανησυχείτε εάν δε διαθέτετε βαράκια, καθώς μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπουκάλια νερού ή γενικά με οτιδήποτε μπορεί να σας βολέψει, αρκεί να έχει βάρος. Στέκεστε όρθιοι, λυγίζετε ελαφρά τα γόνατα και λυγίζοντας τους αγκώνες και σφίγγοντας τους δικέφαλους φέρτε τα μπουκάλια μέχρι το ύψος των ώμων. Παραμείνετε σε αυτή τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα και ύστερα επαναφέρετε αργά τα χέρια στην αρχική τους θέση.

Chest fly

Ξαπλώστε στο πάτωμα και βεβαιωθείτε ότι οι γοφοί και τα γόνατά σας βρίσκονται σε γωνία 90 μοιρών. Σηκώστε τα χέρια σας προς τα πάνω, κρατώντας τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους. Διατηρώντας αυτή τη θέση, ανοίξτε τα χέρια σας στο πλάι, μέχρι οι αγκώνες να φτάνουν πολύ χαμηλά στο πάτωμα. Σηκώστε τα χέρια σας τεντωμένα και φέρτε τα βάρη πάνω από το στήθος σας. Επαναλάβετε την ίδια κίνηση αργά και σταθερά, για να συμπληρώσετε το κάθε σετ.

shutterstock-1615308622.jpg

Mountain climber

Τοποθετήστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή, με τα χέρια ανοιχτά στο ύψος των ώμων και τις μύτες των ποδιών σας να ακουμπάνε στο έδαφος. Κατεβάστε τον δεξί σας αγκώνα στο έδαφος και στη συνέχεια τον αριστερό, για να ανεβείτε -κατόπιν- ξανά στην αρχική σας θέση, τοποθετώντας πρώτα τη δεξιά και ύστερα την αριστερή σας παλάμη στο έδαφος. Επαναλάβετε την άσκηση, αλλάζοντας κάθε φορά τον αγκώνα που κατεβαίνει πρώτος στο έδαφος, για μεγαλύτερη εκγύμναση και προσπαθήστε παράλληλα να διατηρήσετε μια σταθερή ταχύτητα.

Trx push ups

Must-try άσκηση γι' αυτόν τον σκοπό είναι το ολοένα και πιο διαδεδομένο trx και αυτό γιατί γυμνάζει τις περισσότερες μυικές ομάδες ενώ ταυτόχρονα δίνει ευχέρεια κινήσεων και αποτρέπει τους τραυματισμούς. Ξεκινήστε κάνοντας αυτή την εναλλαγή των push-ups από θέση με κλίση 45 μοιρών και ενώ κρατάτε τα χέρια σας τεντωμένα. Φέρτε ακολούθως τους ώμους σας στη θέση των ανοιχτών push-ups και προσέξτε να μη φεύγουν πιο πίσω από την ευθεία της πλάτης σας. Εάν θέλετε να κάνετε πιο εύκολη την άσκηση τότε δεν έχετε παρά να αυξήσετε την κλίση του σώματός σας από το πάτωμα.