fbpixel

Search icon
Search
Οι celeb makeup artists υποστηρίζουν ότι αυτό είναι το προϊόν που μπορεί να τελειοποιήσει ή να καταστρέψει το μακιγιάζ σας
MAKE UP

Οι celeb makeup artists υποστηρίζουν ότι αυτό είναι το προϊόν που μπορεί να τελειοποιήσει ή να καταστρέψει το μακιγιάζ σας

Ποιο είναι το ιδανικό setting powder για εσάς;


Οι πούδρες σταθεροποίησης είναι ένα αμφιλεγόμενο προϊόν μακιγιάζ που οι περισσότεροι είτε αγαπούν είτε μισούν. Ειλικρινά, δεν έχω βρει πολλές που να μην ξηραίνουν το δέρμα μου, αλλά περιστασιακά μερικές φόρμουλες με εκπλήσσουν. Οι makeup artists έχουν να υπογραμμίσουν επίσης αρκετά θετικά για τις πούδρες αυτές. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, η πούδρα σταθεροποίησης μπορεί να δημιουργήσει ένα υπέροχο, airbrushed φινίρισμα που φωτογραφίζεται καλά. Ευτυχώς, μέσω εμπεριστατωμένης έρευνας και συμβουλές από τους ειδικούς, μπορώ ως beauty editor να σας συμβουλέψω για το πώς να εξοικειωθείτε με τη χρήση τους. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για τις καλύτερες συμβουλές εφαρμογής του setting powder!

Πρώτα απ' όλα, τι είναι το setting powder;

Αν είστε εντελώς αρχάρια στο μακιγιάζ, μην ανησυχείτε - είμαστε εδώ για να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι η πούδρα σταθεροποίησης και πώς μπορεί να είναι ευεργετική στη ρουτίνα του μακιγιάζ σας. Μια setting powder κάνει ακριβώς αυτό που εννοείται από την ονομασία της. Τοποθετεί το foundation στη θέση του και "κλειδώνει" τη βάση σας για ολοήμερη χρήση. Επίσης, κάνει matte και θολώνει τους πόρους, αφήνοντας το δέρμα να φαίνεται τελειοποιημένο.

snapinstaapp-392874887-986559249094476-973280998046395830-n-1080.jpg

Η διάσημη καλλιτέχνης μακιγιάζ Sara Talias λέει επίσης ότι είναι βασικός παράγοντας για τη δημιουργία αυτής της εμφάνισης "που είναι έτοιμη για το Instagram". "Η πούδρα σταθεροποίησης είναι το μυστικό για πολύωρες εμφανίσεις μακιγιάζ", μοιράζεται. "Η σωστή setting powder θα δώσει το τέλειο φινίρισμα στην επιδερμίδα και θα διατηρήσει το μακιγιάζ στη θέση του όλη την ημέρα". Η Allison Kaye, μια άλλη διάσημη makeup artist, προσθέτει ακόμη ότι η setting powder θα κρατήσει πραγματικά τα κρεμώδη προϊόντα σας στη θέση τους και θα τα αποτρέψει από το να δημιουργηθούν ζάρες.

Πώς να επιλέξετε ένα setting powder

Οι διάσημοι makeup artist κατέχουν μερικές συμβουλές για την επιλογή μιας πούδρας. Η επιλογή της σωστής πούδρας σταθεροποίησης περιλαμβάνει την εξέταση του τύπου της επιδερμίδας σας και του επιθυμητού φινιρίσματος. Για λιπαρό δέρμα, αναζητήστε πούδρες που απορροφούν τα έλαια με συστατικά όπως το διοξείδιο του πυριτίου και η σκόνη ρυζιού. Το ξηρό δέρμα επωφελείται από ενυδατικές πούδρες που περιέχουν συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη. Οι ημιδιαφανείς πούδρες λειτουργούν καθολικά, ενώ οι χρωματιστές μπορούν να βοηθήσουν με πρόσθετη κάλυψη. Αποφύγετε πούδρες με έντονα αρώματα ή ερεθιστικές ουσίες, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Δοκιμάζοντας μια μικρή ποσότητα και παρατηρώντας πώς αντιδρά στην επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να βρείτε το τέλειο αποτέλεσμα.

snapinstaapp-403614087-1193221281634320-6510299258412094024-n-1080.jpg

Πώς να εφαρμόσετε σωστά την πούδρα σταθεροποίησης

Όλοι οι καλλιτέχνες μακιγιάζ συμφωνούν ότι ο καλύτερος τρόπος για την εφαρμογή της πούδρας είναι με ένα πινέλο πούδρας ή ένα μικρό/μεσαίο πινέλο πούδρας. Αφού εφαρμόσετε και αναμείξετε όλα τα υγρά προϊόντα σας, όπως το foundation, το concealer και το cream contour και το υγρό σας ρουζ, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πτυχώσεις. Στη συνέχεια, απλώστε απαλά τη σταθεροποιητική πούδρα στο δέρμα. 

Editor's tip: Ο αγαπημένος μου τρόπος για να απλώσω την setting powder είναι με ένα τριγωνικό σφουγγαράκι πούδρας.

Αν αναζητάτε ένα ελαφρύ set, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό, κωνικό πινέλο με θόλο και να τοποθετήσετε την πούδρα μόνο στο κέντρο του προσώπου. Σκεφτείτε το κέντρο του μετώπου, κάτω από τα μάτια και το πηγούνι. Αυτή η τεχνική θα αφήσει το δέρμα να δείχνει όσο το δυνατόν πιο φυσικό, αφήνοντας τα εξωτερικά σημεία του προσώπου δροσερά. Αν έχετε την τάση να έχετε λιπαρότητα περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θέλετε να "κλειδώσετε" το foundation σας, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι πούδρας. Αυτό θα σας δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη και θα αποτρέψει τη γυαλάδα να ξεπροβάλλει. Δουλέψτε τη σταθεροποιητική πούδρα στο σφουγγαράκι σας, χτυπώντας την περίσσεια στο πίσω μέρος του χεριού σας. Σπρώξτε την πούδρα στο δέρμα με μια ταμποναριστή κίνηση, φροντίζοντας να μην τραβάτε ή να μην σέρνετε το σφουγγάρι ποτέ, καθώς θα διαταράξετε το προϊόν που βρίσκεται από κάτω.

Παρακάτω θα βρείτε τις 5 πούδρες που συστήνω ανάλογα με τις ανάγκες σας!

1. Ultra HD setting powder - Invisible Micro-Setting Loose Powder

stighmiotipo-othonis-277.png

Για λιπαρό δέρμα, δοκιμάστε το Make Up for Ever Ultra HD Matte Setting Powder. Διατηρεί την επιδερμίδα αψεγάδιαστη και χωρίς λάμψη όλη την ημέρα. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι κατάλληλη για δέρμα που είναι λιπαρό στην επιφάνεια αλλά ξηρό από κάτω (αφυδατωμένο).

BUY HERE: Make Up For Ever Ultra HD setting powder - Invisible Micro-Setting Loose Powder, Sephora.gr

2. Laura Mercier Transluscent Loose Setting Powder

1-4.webp

Μια από τις αγαπημένες μου ημιδιαφανείς πούδρες για ανοιχτόχρωμη έως μεσαία επιδερμίδα είναι η ημιδιαφανής πούδρα της Laura Mercier. Η πούδρα αυτή παρέχει ματ φινίρισμα και δίνει ένα airbrush αποτέλεσμα στο δέρμα.

BUY HERE: Laura Mercier Transluscent Loose Setting Powder, Atticadps.gr

3. Too Faced Born This Way Setting Powder

stighmiotipo-othonis-278.png

Αυτή η πούδρα που απορροφά τη λιπαρότητα από την Too Faced αναμειγνύεται αβίαστα, περιέχει υαλουρονικό οξύ για επιπλέον ενυδάτωση και αφήνει ένα ελαφρύ, μεταξένιο φινίρισμα στο δέρμα.

BUY HERE: Too Faced Born This Way Setting Powder, Sephora.gr

4. Saie Beauty Airset Radiant Loose Setting Powder

stighmiotipo-othonis-281.png

Η Airset Loose Setting Powder της Saie Beauty περιέχει σκουαλάνη, ένα εξαιρετικά ενυδατικό συστατικό που βοηθά στο να κλειδώσει την υγρασία στο δέρμα και να το γεμίσει για μια πιο υγιή εμφάνιση. Οι ξηρότεροι τύποι δέρματος θα το λατρέψουν.

BUY HERE: Saie Beauty Airset Loose Setting Powder, Cultbeauty.com

5. ILIA Soft Focus Finishing Powder

stighmiotipo-othonis-282.png

Η πούδρα σταθεροποίησης της Ilia είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για μικτό δέρμα, καθώς είναι εμποτισμένη με καταπραϋντική και ενυδατική αλόη μαζί με μπαμπού για την εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρών ουσιών και φύλλα δεντρολίβανου για να καταπραΰνει τυχόν κοκκινίλες ή ερεθισμούς.

BUY HERE: ILIA Soft Focus Finishing Powder, Sephora.gr