fbpixel

Search icon
Search
Τhe Talks: Με την Ευγενία Χανδρή
#GREEKSDOITBETTER

Τhe Talks: Με την Ευγενία Χανδρή

Για το νέο pop-up store του "A Magic Cabinet"


H Eυγενία Χανδρή μεγάλωσε στη Αγγλία και εξαρχής ασχολήθηκε με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον χώρο της φιλοξενίας. Παράλληλα, έκανε την ερευνά της για το βιογραφικό της Μαρίας Κάλλας που επιμελήθηκε η Αριάννα Στασινόπουλου (τώρα Huffington) ενώ ταυτόχρονα έγραφε άρθρα για μεγάλα περιοδικά της εποχής, όπως η Vogue και το London Portrait Magazine. Το 1981 έζησε για λίγα χρόνια στη Νέα Υόρκη όπου και έγραψε το βιβλίο της «Το σύνδρομο της Αφροδίτης». Στη συνέχεια, μετακόμισε στην Ελλάδα και συνέχισε ενεργά να ασχολείται με τη διαχείριση των ξενοδοχείων αλλά και το γράψιμο ενώ έγινε συνιδρύτρια της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post. Έχοντας δημιουργήσει το δικό της διαδικτυακό «παιδί», το "A magic cabinet", μοιράζεται με το κοινό τους δικούς της θησαυρούς μόδας και design, αλλά και νέες εμπνευσμένες συλλογές από έλληνες δημιουργούς. Πριν λίγες μέρες, αυτό προσγειώθηκε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με ένα pop up κατάστημα στο KAL.ATHI Pop Up, και η παρουσία του εκεί θα διαρκέσει έως την 1η Ιουνίου.

H πορεία σας μέχρι σήμερα φανερώνει μια ιδιαίτερη αγάπη για τις τέχνες, τον πολιτισμό με μια αισθητική που ξεχωρίζει.

Ήμουν βυθισμένη στην τέχνη και τον πολιτισμό από μικρή. Όσο για τη λεπτή αισθητική, αυτή την αίσθηση το τί πάει που, το έμαθα από μικρό παιδί από την μητέρα μου «Μυρτώ».

Πώς εξελίχθηκε η διαδρομή σας σε σχέση με όλα όσα πραγματεύεστε; 

Πάντα θέλω να δουλεύω και να ασχολούμαι με κάτι. Οι ασχολίες μου είναι τα ξενοδοχεία (Athens Marriott, The Met στη Θεσσαλονίκη και το Chios Chandris), συνέχεια αλλάζω τη διακόσμηση στους χώρους που μένω και προσπαθώ να γράφω όσο συχνά μπορώ. Ανοίγει η ψυχή μου γράφοντας.

amc-pop-up-store-6.jpg

To "A Magic Cabinet" είναι μια ξεχωριστή εμπειρία storytelling. Πώς την εμπνευστήκατε, τι διαφορετικό προσφέρει και πως εξελίσσεται;

Δεν είναι μόνο ένα κατάστημα, είναι μία συντακτική πλατφόρμα. Διηγούμαι την ιστορία του κάθε προϊόντος, την πηγή του, την κληρονομιά του. Αυτό δίνει βάθος και ψυχή σε αυτά που πουλάμε.

Μιλήστε μας για το πρώτο pop up φυσικό κατάστημα.  

Το "A Magic Cabinet" στεγάζεται στο KAL.ATHI στην οδό Αθηναΐδος και Καλαμιώτου στο κέντρο της Αθήνας. Το κτίριο χτίστηκε το 1838 και όλη η ατμόσφαιρα του χώρου ταιριάζει απόλυτα με την δική μας έκφραση. Να βλέπω την προσφορά μας σε ένα φυσικό χώρο είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Πόσο κοντά είστε με τους διάφορους δημιουργούς και πόσο σας εξιτάρει η ιδέα προώθησης και εξωστρέφειας της ελληνικής δημιουργικότητας; 

Πολύ κοντά. Τώρα, μόλις σήμερα, μιλούσα με την Nardon που φτιάχνουν τα κεριά… για καινούριες εμπνεύσεις! Έχω απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους, για τις δημιουργίες και το όραμά τους. Βεβαίως ενθουσιάζομαι που είναι ελληνικά δημιουργήματα –αυτός είναι όλος ο σκοπός του A Magic Cabinet- να αναγάγει την Ελλάδα!

2.jpg

Τι είναι η Ελλάδα για εσάς και ποια τα μέρη που ξεχωρίζετε;

Ελλάδα. Φως που δεν υπάρχει αλλού. Ένας ουρανός που δίνει αυτό το αγνό και αστραφτερό γαλάζιο στη απέραντη θάλασσα. Για μέρη: Μύκονο, Σύρο, Άνδρο, Αστυπάλαια, Λέρο, Χίο και Θεσσαλονίκη αγαπώ πολύ.

Το "Α Μagic Cabinet" πόσο εξιτάρει τη δική σας δημιουργικότητα; 

Όλα τα κείμενα που συνοδεύουν τα προϊόντα στο site τα γράφω εγώ. Επίσης, η ανακάλυψη καινούριων δημιουργών είναι φανταστική και με ενθουσιάζει πολύ.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας έλληνες δημιουργοί, ποιους ξεχωρίζετε; 

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Όλοι οι παραγωγοί και δημιουργοί του site μας είναι ξεχωριστοί.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή αντικείμενα του "Α Μagic Cabinet"; 

Τα κεριά, τα κεραμικά και βεβαίως τα καλάθια μας.

Σε σχέση με το interiors ποιο είναι το αγαπημένο σας στιλ και πώς το υποστηρίζετε; 

Για αρκετά χρόνια ήταν το ζεν και μίνιμαλ με ατελείωτο μπεζ και γκρι. Τώρα σιγά σιγά επιστρέφω σε πιο πολύ χρώμα, καραμελί και κίτρινο με διακριτικά σχέδια και όχι πια μόνο μονοχρωμία.

amc-pop-up-store-15.jpg

Πώς η Τέχνη επηρεάζει τη ζωή μας σήμερα;

Η Τέχνη τί είναι; Είναι τόσο ευρύτερη τώρα –λιγότερο ζωγραφική θα έλεγα και πιο πολύ μόδα, όλα τα οπτικά είδη .. social media κλπ. Θα έλεγα όμως η τέχνη δεν είναι πια τόσο αυστηρή και αγνή πια.

Το πιο αγαπημένο σας έργο τέχνης και τι θέση έχει στη ζωή σας; 

Δεν συνδέομαι τόσο πολύ με έργα τέχνης. Ίσως ένα πορτρέτο της μητέρας μου. Το βλέπω και αισθάνομαι ότι με βλέπει, είναι 10 χρόνια που την έχασα και μου λείπει ακόμα.

Τι έχετε αποκομίσει από την προσωπική σχέση που αναπτύσσετε με τους ανθρώπους του πολιτισμού; 

Έναν θαυμασμό και μία έμπνευση από την παρουσία τους. Γνώρισα το Margot Farley όταν ήμουν επτά και καθόταν σε μία καρέκλα με τόση χάρη. Προσπαθώ να μην καμπουριάζω από τότε.

Τι αγαπάτε να κάνετε περισσότερο; 

Γυμναστική, παραλία, ψώνια και ένα συναρπαστικό βιβλίο.

Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο τι αγαπάτε περισσότερο να επισκέπτεστε και ποια είναι τα αγαπημένα σας μέρη; 

Μου αρέσει να πηγαίνω σε μουσεία, εστιατόρια, boutique και μπακάλικα. Νέα Υόρκη και γενικά Αμερική είναι τα αγαπημένα μου μέρη.

Η μόδα τι ρόλο έχει στη ζωή σας και ποιους designers ξεχωρίζετε; 

Μου αρέσει πάρα πολύ! Khaite, Farm Rio, Toteme, Etro, ALP.

Τι είναι αυτό που κάνει ένα αντικείμενο ξεχωριστό και υπάρχουν fashion αξεσουάρ που φοράτε για χρόνια; 

H μανία μου είναι οι τσάντες και ιδίως οι Gucci. Μία καλή τσάντα και ένα τρομερό φουλάρι, Etro π.χ., το έχω για μια ζωή.

amc-pop-up-store-22.jpg

Το αγαπημένο σας μουσείο/ gallery και μια έκθεση που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Chanel στο Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο πέρσι.

Μια αλλαγή που θα θέλατε να δείτε να συμβαίνει; 

Να γινόμαστε όλοι λιγότερο τοξικοί και να έχουμε καλοσύνη.

Ποιος είναι ο ορισμός της ομορφιάς για εσάς; 

Να πιστεύεις στον εαυτό σου. Να στέκεσαι ψηλά.

Η συμβουλή που θα δίνατε στον νεότερο εαυτό σας; 

Μη φοβάσαι τόσο. Η νταντά μου στην Αγγλία μου έλεγε “Don’t worry. It may never happen”.

Περιγράφοντας τον εαυτό σας με τρεις λέξεις...

Ανήσυχη, δραστήρια, αξιόπιστη.

Η χαρά της ζωής περιλαμβάνει...

Εσωτερική γαλήνη και να αγαπάς. 

amc-pop-up-store-21.jpg

Info pop-up store: A MAGIC CABINET x KAL.ATHI, Αθηναΐδος 6 & Καλαμιώτου, 10563 Αθήνα, τηλ. 210-3243670