fbpixel

Search icon
Search
Thessaloniki's Agenda: Όσα θα απολαύσουμε στην πόλη αυτήν την εβδομάδα
AGENDA

Thessaloniki's Agenda: Όσα θα απολαύσουμε στην πόλη αυτήν την εβδομάδα

Οι πιο updated προτάσεις είναι εδώ


Η νέα εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε φέρνει συναρπαστικά δρώμενα και events, που θα μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον αυτό το διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι ημέρες θα είναι ιδιαίτερες για τη Θεσσαλονίκη, καθώς υποδεχόμαστε στην πόλη τις πιο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις, που θα καλύψουν κάθε γούστο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή. Παρακάτω, οι προτάσεις για την πιο ενημερωμένη ατζέντα αυτών των ημερών.

Κρατήστε σημειώσεις!

M O N D A Y

Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο μέγαρο: Victoria Hislop

vh-375x500.jpg

Μετά τον δεύτερο επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων, οι αφίξεις αγαπημένων συγγραφέων του αναγνωστικού κοινού θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αντλώντας συνομιλητές από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ιδιοτήτων και με συγγραφείς κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο, φιλοδοξία του ΟΜΜΘ είναι να συμβάλει στη διεύρυνση του πολιτισμικού διαλόγου και να προσφέρει στο κοινό της Θεσσαλονίκης αλησμόνητες συζητήσεις. Στις 22/01, προσκεκλημένοι είναι η συγγραφέας Victoria Hislop και ο αρχαιολόγος Θόδωρος Παπακώστας.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Δευτέρα στις 19:00.

''The three million dollar lunch'' του Fred Carmichael στο Θέατρο Τ

843064.jpg

Μετά το «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Κεχαΐδη-Χαβιαρά που παρουσίασαν πέρσι, οι Drama Queens επιστρέφουν στο Θέατρο Τ με μια... ακριβή κωμωδία που σατιρίζει τις συνέπειες της σπατάλης τροφίμων, ένα σημαντικό πρόβλημα της εποχής μας που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για το πρωτότυπο έργο "The three million dollar lunch" («Γεύμα τριών εκατομμυρίων δολαρίων») του Fred Carmichael, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα. Πρωταγωνιστούν: Στέλλα Νικολαΐδου, Άννα Σωτηρούδη, Σοφία Ταγταλενίδου, Μελίνα Ταχτσίδου, Δόμνα Χουρναζίδου.

Info: Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16), Δευτέρα στις 21:30.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Μέγαρο Μουσικής

b06.jpg

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μας ταξιδεύει μουσικά σε ένα μουσικό πρόγραμμα που διανθίζεται από μεγάλους συνθέτες, αλλά και νέα ταλέντα που βραβεύθηκαν στον ετήσιο Διαγωνισμό Ερμηνείας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης «Ηλία Κουσκουβέλη» 2023.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Δευτέρα στις 20:30.


T U E S D A Y

«Τα λουλούδια στην κυρία» του Άκη Δήμου στο Θέατρο Αυλαία

574413647-10-00-4.jpg

Σε ένα μικρό διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης του σήμερα, συγκατοικούν τρεις νέοι. Ο Γρηγόρης, ένα ρομαντικό πλουσιόπαιδο, ο οποίος έχοντας εγκαταλείψει τους γονείς του και την περιουσία τους, αποκομμένος από τον έξω κόσμο, βιοπορίζεται φτιάχνοντας... κλουβιά. Ο Νικήτας συνομήλικος και παιδικός του φίλος, barman σε περιθωριακό nightclub. Και ο μικρότερος της παρέας, ο Ανέστης, ένας αινιγματικός, συνεσταλμένος σπουδαστής. Και οι τρεις τους παρακολουθούν εδώ και καιρό τη νεαρή κοπέλα στο απέναντι διαμέρισμα, την καρδιά της οποίας και διεκδικεί ο καθένας για τον εαυτό του. Έτσι, αποφασίζουν να την καλέσουν σπίτι τους, με αφορμή τα γενέθλια του Γρηγόρη, στέλνοντάς της μια πρόσκληση με λουλούδια. Όσο οι μέρες πλησιάζουν, η αγωνία του ερχομού της προκαλεί μεταξύ τους κωμικοτραγικές καταστάσεις. Η πολυπόθητη βραδιά φτάνει. Όλοι σε «θέσεις μάχης», έτοιμοι να την υποδεχτούν, όταν... Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Γκρόζος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Θάνος Πουμάκης.

Info: Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), Τρίτη στις 21:00.

Η έκθεση των Photometria Awards 2023 "Emerging Roots"

espphotometria-2024-copy.jpg

Η φωτογραφία ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένη με την μνήμη. Ιδίως στις αρχές του μέσου μία φωτογραφία όχι μόνο επανέφερε στη μνήμη μας αγαπημένα πρόσωπα, αλλά πολλές φορές τα αντικαθιστούσε ως φυσική παρουσία. Έχοντας την εικόνα κάποιου είχες την αίσθηση πως αυτός βρίσκεται ακόμη μαζί σου. Μέσω της φωτογραφίας μία στιγμή διατηρείται για πάντα. Είναι αυτή που πολλές φορές μας κρατά σε σύνδεση με τις ρίζες μας, με το παρελθόν μας και που όποτε χρειάζεται μας βοηθά να αναδημιουργήσουμε φαντασιακά στιγμές που πέρασαν. Οι μνήμες που διατηρούνται είναι η ταυτότητά μας και όταν αυτές οι μνήμες αναδύονται στο σήμερα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με στόχο τη γνώση και την εξέλιξη. H έκθεση των Photometria Awards 2023 "Emerging Roots", με κριτή τον Martin Parr, παρουσιάζεται στην esp+ gallery στη Θεσσαλονίκη.

Info: I.I.E.K E.S.P (Ναυμαχίας Έλλης 3-5), Τρίτη 10:00 - 18:00.

Nίκος Πανταζής, Φανή Παπαγεωργίου, Masha Ladilova - Ατομικές εκθέσεις

842083.jpg

Στους χώρους της Myrό Gallery έως 27 Ιανουαρίου παρουσιάζονται τρείς νέες ατομικές εκθέσεις, σε επιμέλεια Μαριάνας Ρωσσιάδου.

Ατομική έκθεση ζωγραφικής Νίκου Πανταζή (Main Hall - Myro Gallery): Ο Νίκος Πανταζής είναι αρχιτέκτονας και ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, αλλά ζει και εργάζεται στην Λάρισα όπου διατηρεί εταιρία μελετών και κατασκευών. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η παράλληλη ενασχόλησή του με την Τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, συνδυάζοντάς την με την επιστήμη. Μαθήτευσε στον ζωγράφο Κώστα Χαραλαμπίδη μελετώντας ιδιαίτερα την τεχνική του Trompe-l'oeil. Έχει δείξει την δουλειά του σε μία ατομική και σε μερικές ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ατομική έκθεση ζωγραφικής Φανής Παπαγεωργίου (Show Room - Myro Gallery): Η Φανή Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Δράμα αλλά ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει παρακολουθήσει σπουδές στο Νεανικό Σταυροδρόμι του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια, όπως ψηφιδωτό (μοντέρνο και κλασικό), συντήρηση έργων τέχνης, προσωπογραφία με λάδια, νεκρή φύση, και τοπία (τέμπερα – ακουαρέλα – λάδι). Συμμετέχει επίσης σε ομάδα έρευνας που ασχολείται με την τεχνική εγκαυστικής μεθόδου (τέχνη των Φαγιούμ - Αγιογραφία).

Ατομική έκθεση ζωγραφικής Masha Ladilova (Project Room - Myro Gallery): Η Masha Ladilova είναι μια σύγχρονη καλλιτέχνιδα, ζωγράφος, μέλος μιας Δημιουργικής Ένωσης καλλιτεχνών της Ρωσίας. Διαθέτει έναν εντυπωσιακό βιογραφικό με πολλές ατομικές εκθέσεις στη Ρωσία και την Ευρώπη. Τα έργα της πωλούνται παγκοσμίως, και ξεχωρίζουν για τα φωτεινά και ταυτόχρονα αρμονικά και καθαρά χρώματά τους. Καθιστούν τον χώρο στον οποίο τα τοποθετούν ένα τέλειο κομμάτι που προσδίδει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα και εκπέμπει ενέργεια και ζωή.

Info: Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8), Τρίτη 15:00 - 21:00.


W E D N E S D A Y

«φ ρ ά κ τ α λ» στο Θέατρο Σοφούλη

fotoghrafia-fraktal-1-1.jpg

Τέσσερις γυναίκες προερχόμενες από τη χορευτική υποκουλτούρα της Ελλάδας υφαίνουν μνήμες των παιδικών τους χρόνων. Τα σώματα γεμάτα ανυπομονησία θέλουν να ξεμπροστιάσουν τη στοργή και την ντροπή του να μεγαλώνεις για να προστεθούν στην άπειρη λίστα ανθρώπων που αναρωτήθηκαν ποιοι είναι. Εξερευνώντας τη διανυσματική απόσταση ανάμεσα στον εαυτό, τον ρόλο και την ταυτότητα κατέληξαν στο χάος, επέστρεψαν πίσω και το πήραν πάλι από την αρχή. Χορεύουν: Σοφία Μαρία Κατσαγγέλου, Μαρία Μόλαρη, Μαντώ Νόστη, Ηλιάνα Χατζηαναστασίου.

Info: Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη), Τετάρτη στις 20:30.

«Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

815322-hBKUK.jpg

Το έργο είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel. Αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη». Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων που επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σύνθετο έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας. Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση. Και οι: Κατερίνα Γερονικολού, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Εγγλεζάκη, Κώστας Καζάκας κ.ά.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Τετάρτη στις 19:00.

Victor Patrascan ''Failing in love'' στο Θέατρο Αμαλία

dscf9409-copy-scaled-1.jpg

Το Θέατρο Αμαλία υποδέχεται για μια βραδιά τον κορυφαίο του είδους του stand up comedy, Victor Patrascan, o οποίος περιοδεύει σε όλον τον κόσμο και κάνει στη σκηνή του θεάτρου. Το stand up θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), Τετάρτη στις 20:00.

Ταινία "Matria"

842589.jpg

H Ραμόνα, παγιδευμένη σε ένα δυστυχισμένο γάμο και μητέρα μιας δεκαεφτάχρονης, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών σε μια παραθαλάσσια πόλη, όταν οι αλλαγές στο εργοστάσιο την αναγκάζουν να αναζητήσει μια νέα δουλειά αναλαμβάνοντας τη φροντίδα ενός ηλικιωμένου που πρόσφατα έχασε τη γυναίκα του. Σκηνοθεσία, σενάριο: Álvaro Gago, Πρωταγωνιστούν: María Vázquez, Santi Prego, Tatán.

Info: Ολύμπιον - Αίθουσα «Παύλος Ζάννας» (Πλατεία Αριστοτέλους 10), Τετάρτη στις 21:30.


T H U R S D A Y

«Γράμμα στον πατέρα» του Franz Kafka στο Ινστιτούτο Γκαίτε

franz-kafka-a-grtimes-eidiseis.jpg

Η παράσταση αποτελεί την πρώτη θεατρική μεταφορά του προσωπικού κειμένου του Kafka, το οποίο απευθύνεται στον πατέρα του, μιλώντας για όλα όσα δεν τόλμησε ποτέ να του πει. Λίγο πριν πεθάνει από φυματίωση, ο Kafka γράφει μια επιστολή στον πατέρα του –ένα γράμμα που δεν επιδόθηκε ποτέ– μιλώντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την τραυματική σχέση μαζί του, σχέση που αποτελεί κλειδί για την κατανόηση του ψυχισμού και του έργου του. Μέσα από τον παραληρηματικό λόγο ενός ανθρώπου που θέλει να προλάβει να εκφράσει όσα έχει μέσα του πριν φύγει από τη ζωή, αποκαλύπτεται ένας πατέρας-τύραννος που μισεί ό,τι δεν καταλαβαίνει και ό,τι δεν του μοιάζει, που χρησιμοποιεί την απειλή και την τιμωρία ως μέθοδο συμμόρφωσης και ασκεί λεκτική βία στα παιδιά του για να τα επαναφέρει στον μοναδικό "σωστό" δρόμο που μπορεί να αποδεχτεί: τον δικό του. Σκηνοθεσία - Δραματουργία - Σκηνική εγκατάσταση: Στέλιος Βραχνής. Πρωταγωνιστούν: Παύλος Τάνης, Απόστολος Λινάρδος, Πάνος Αναγνωστόπουλος.

Info: Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 66), Πέμπτη στις 21:00.

«Το Πλυντήριο» του Θανάση Τριαρίδη στο Alte Fablon

834032-RoP6k.jpg

Σε ένα πολύ κοντινό μέλλον (ή και σε ένα ακόμη κοντινότερο παρόν) δυο γυναίκες συναντιούνται τρεις φορές σε ένα δημόσιο πλυντήριο ρούχων. Στις συναντήσεις τους μιλούνε για τα παιδιά τους, για τα εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ του Διαδικτύου, για την τρομερή δύναμη της Εξέλιξης. Ωστόσο σύντομα οι θεατές μαθαίνουν και για μια Αρένα, για δημόσιους αποκεφαλισμούς κοριτσιών σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, για ένα αγόρι που γυαλίζει το τσεκούρι του, για το άρωμα του πεύκου που ευωδιάζει στα φρεσκοπλυμένα ρούχα. Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Ελένη Δημοπούλου, Μαγδαληνή Μπεκρή.

Info: Alte Fablon (Φιλίππου 71), Πέμπτη στις 21:15.

Elvira Guralnik έκθεση ζωγραφικής

10000461093389729522223973706-1024x1016.jpg

Στη Myrό Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Elvira Guralnik. Μέσα από αυτήν αποτυπώνεται το γεμάτο χρώματα και σχέδια σύμπαν της, που μας μεταφέρει σε μια άλλη παράλληλη πραγματικότητα, απίστευτα γοητευτική.

Info: Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8), Πέμπτη 15:00 - 21:00.


F R I D A Y & W E E K E N D

«Ο Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ στο Θέατρο Αριστοτέλειον

812602.jpg

Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, έρχεται ξανά σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Στη σκιά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού με τον αμπιγιέρ του και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο. Το κλασικό έργο ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Πρωταγωνιστούν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ναταλία Δραγούμη κ.ά.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00.

«Κάποιος να με Προσέχει» του Frank McGuinness στο Θέατρο Αυλαία

832847.jpg

«Ήταν ένας Άγγλος, ένας Ιρλανδός και ένας Αμερικανός σε ένα κελί στο Λίβανο. Τι; Το ξέρετε; Όχι ε;... Λοιπόν. Όλοι μπορούν να φανταστούν γιατί είχαν βρεθεί σε αυτό το κελί αλλά κανένας, εκτός από αυτούς τους τρεις, δεν μπορεί να φανταστεί γιατί είχαν βρεθεί στο Λίβανο...». Το έργο, βασισμένο στην αληθινή ιστορία, μιλά για τρεις ομήρους (έναν Άγγλο, έναν Ιρλανδό κι έναν Αμερικανό) που είναι έγκλειστοι σε ένα κελί στο Λίβανο, υπό το άγρυπνο βλέμμα των τρομοκρατών – απαγωγέων τους. Η προσπάθειά τους να αντέξουν τις κακουχίες και την αγωνία του θανάτου εκδηλώνεται με δαιμονικό χιούμορ ή «παιχνίδια» διαφυγής. Μέσα από συγκρούσεις ή συναισθηματικές εξάρσεις, οι τρεις τους θα αγαπήσουν ο ένας τον άλλο και θα δεθούν με ισχυρότερα δεσμά και από τις αλυσίδες που τους κρατούν. Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου. Πρωταγωνιστούν: Αντίνοος Αλμπάνης, Σωτήρης Σκάντζικας, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Info: Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

«Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ» του Luigi Pirandello στο Θέατρο Τ

makaritis-matia-paskal.jpg

Το Θέατρο Τ υποδέχεται τη νέα χρονιά με ένα έργο-ορόσημο της παγκόσμιας πεζογραφίας που διερευνά ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα: την επινόηση ενός άλλου "εγώ" με σκοπό τη διαφυγή από μια αδιέξοδη ζωή. Από τις 19 Ιανουαρίου, «Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ» του νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλλο, σε διασκευή Γλυκερίας Καλαϊτζή και σκηνοθεσία Σωτήρη Ρουμελιώτη, έρχεται να μας αφηγηθεί την ιστορία του, την ιστορία ενός αντι-ήρωα που, στην προσπάθειά του να γίνει κάποιος «άλλος», κατέληξε να είναι ο «κανένας». Πρωταγωνιστούν: Θάνος Διμηνάς, Ιωάννης Καμπούρης, Πάνος Κεφαλούρος, Ανδρομάχη Μπάρδη, Βάσια Τσιαούση.

Info: Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16), Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 19:00.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

kostas-kai-dimhtris-pratsinakis-san-na-min-peras.jpg

Με τις φωνές και τις κιθάρες τους, ο Κώστας και ο Δημήτρης, άφησαν έντονα το στίγμα τους στην μπουάτ Λιόγερμα (Λιόγερμα 1980-1984) συνυπάρχοντας με σημαντικούς καλλιτέχνες, που δημιουργούσαν στην Αθήνα και είχαν το Λιόγερμα στην Θεσσαλονίκη, για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Μετά από 40 σχεδόν χρόνια, ξαναπαίρνουν τις κιθάρες τους, όπως τότε και ανεβαίνοντας στη Μικρή Σκηνή αισθάνονται «Σαν να μην πέρασε μια μέρα». Τα τραγούδια που θα παιχτούν, ακουμπάνε στην τότε εποχή, αλλά φτάνουν μέχρι το σήμερα. Μετά από 40 σχεδόν χρόνια, ξαναπαίρνουν τις κιθάρες τους, όπως τότε και ανεβαίνοντας στη Μικρή Σκηνή αισθάνονται «Σαν να μην πέρασε μια μέρα». Τα τραγούδια που θα παιχτούν, ακουμπάνε στην τότε εποχή, αλλά φτάνουν μέχρι το σήμερα.

Info: Μικρή Σκηνή (Επταλόφου 14), Παρασκευή στις 21:30.

«Ζαμπέτα με Λένε» του Νίκου Ορτετζάτου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

melina2.jpg

Ζαμπέτας! Ένα όνομα με μεγάλη ιστορία, αμέτρητες επιτυχίες και μία πολυποίκιλη ζωή, ακριβώς όπως θα ταίριαζε σε έναν τόσο μεγάλο συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού. Η ζωή και το έργο του Γιώργου Ζαμπέτα θα ζωνταντέψουν επί σκηνής με μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και ζωντανή ορχήστρα, που θα ερμηνεύσουν τα πασίγνωστα τραγούδια του, όπως «Ο πιο καλός ο μαθητής», «Στον Λευκό τον Πύργο», «Θεσσαλονίκη», «Τι γλυκό να σ' αγαπούν», «Σταλιά σταλιά», «Τα δειλινά», «Πάει πάει», «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου», «Χίλια περιστέρια» και αμέτρητες ακόμη επιτυχίες του.

Info: Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως 7 - 9), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00.

''Ross and Rachel'' του Τζέιμς Φριτς στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

844744.jpg

Το έργο που παρουσιάστηκε πρώτη φορά από την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών τον Μάρτιο του 2023 στο πλαίσιο αφιερώματος στη σύγχρονη αγγλόφωνη δραματουργία και λόγω της μεγάλης του απήχησης, ανεβαίνει σε επανάληψη για τρεις παραστάσεις από το ΚΘΒΕ στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ζλατίντσης, Ερμηνεία: Στελλίνα Βογιατζή.

Info: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για την Εθνική Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

koth.jpg

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στις εκδηλώσεις της «Εθνικής Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος», που διοργανώνει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με μία αφιερωματική συναυλία που περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά έργα των εβραϊκής καταγωγής πρωτοπόρων συνθετών Σένμπεργκ και Ρουμπινστάιν, ενώ το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με το συγκλονιστικό «Χορικό των Εβραίων Σκλάβων» από την όπερα του Βέρντι "Nabucco" (Ναβουχοδονόσωρ).

Info: Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. (Εγνατίας και Λεωφ. Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου), Κυριακή στις 18:30.

Go Brunch στο εστιατόριο Αμβροσία

snapinstaapp-383680030-634069132145105-3581792644396231730-n-1080.jpg

Με χαρά, το εστιατόριο Αμβροσία, μας προσκαλεί στο επόμενο Go Brunch, με guest chef τον Βασίλη Σπόρο. Συνεχίζονται τα αγαπημένα Go Brunch events και τη νέα χρονιά, με ένα μοναδικό brunch με αέρα Αμερικής. Ο καταξιωμένος Chef Βασίλης Σπόρος, μαζί με τον Executive Chef του ξενοδοχείου, Απόστολο Αλτάνη, και το Estrella, ετοιμάζουν ένα μοναδικό American Brunch την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Απολαύστε αφράτες τηγανίτες, ομελέτες, αλλά και το παραδοσιακό αμερικανικό BBQ με καπνιστά κρέατα από τα pits του Τέξας, τραγανό buttermilk, τηγανητό κοτόπουλο του Nashville και το συνδυασμό θαλασσινών με πικάντικο χοιρινό από τα Bayou της Λουιζιάνα.

Info: Κυριακή στο εστιατόριοΑμβροσία Hyatt Regency Thessaloniki - 13 χλμ. Περαία, Θέρμη 570 01.