fbpixel

Search icon
Search
Ένα διαμέρισμα στα Ιλίσια αποτελεί υπόδειγμα μοντερνισμού
INTERIORS

Ένα διαμέρισμα στα Ιλίσια αποτελεί υπόδειγμα μοντερνισμού

Σχεδιασμένο από το Aesthe Architecture Studio


Αυτό το έργο από το Aesthe Architecture Studio αφορά στην ανακαίνιση ενός διαμερίσματος περίπου 105τμ στην οδό Αιγινήτου στα Ιλίσια, όπου οι βασικοί στόχοι ήταν η αναδιαμόρφωση της κάτοψης για την ορθότερη λειτουργία των χώρων, την εκμετάλλευση της διαμπερότητας και του φυσικού φωτισμού καθώς και της όμορφης θέας προς το Λυκαβηττό. Για τους παραπάνω λόγους, οι χώροι διημέρευσης συγκεντρώθηκαν στην κύρια
όψη του διαμερίσματος κι εκτείνονται σε μια μεγάλη βεράντα. 

Η είσοδος στο διαμέρισμα οριοθετείται από ένα λακαριστό έπιπλο με αποθηκευτικό χώρο και καθρέφτη, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα και την πλάτη της κουζίνας. Έναντι της εισόδου τοποθετήθηκε ένα μικρό έπιπλο γραφείου ως συνέχεια τη συνολική σύνθεσης του επίπλου του καθιστικού. Το παράθυρο πάνω από το γραφείο πλαισιώνει τη θέα του διαμερίσματος. 

14-80-1536x1024-XTjLg.jpg


Για την κουζίνα επιλέχθηκαν θερμοί χρωματισμοί, μαρμάρινη επιφάνεια για τον πάγκο και την πλάτη και οι αντιθέσεις εντοπίστηκαν σε λεπτομέρειες (πόμολα, μπαταρίες κτλ) και στο σκούρο έπιπλο με τις γυάλινες πόρτες. Όμοιες αντιθέσεις συναντούμε και στον χώρο του καθιστικού και της τραπεζαρίας, αντιμετωπίζοντας τον χώρο ως ολότητα. Όσον αφορά στις bathroom areas, επανασχεδιάστηκε το αρχικό design και δημιουργήθηκε στη θέση του μικρού wc ένα μεγάλο en suite μπάνιο. 

Το δάπεδο του κοινόχρηστου μπάνιου διακοσμείται από custom μαρμάρινα πλακίδια και οι τοίχοι από λευκό πλακάκι και πατητή τσιμεντοκονία. Στην
ίδια λογική σχεδιάστηκε και το en suite μπάνιο με μπλε πλακάκι και γκρι λεπτομέρειες (μαρμαροποδιές, τσιμεντοκονία στους τοίχους).

Στη βεράντα κατασκευάστηκε χτιστό παγκάκι και εκατέρωθεν του επιλέχθηκαν φυτά ανθεκτικά για τον συγκεκριμένο εξωτερικό χώρο, ώστε πλαισιώσουν τον καθιστικό. Το γραφείο ανέλαβε τόσο τον πλήρη σχεδιασμό του διαμερίσματος όσο και την τελική επίπλωση, επιλογή υφασμάτων και διακόσμηση του.

13-80-1536x1024-aDkHt.jpg

Αbout

Η Φωτεινή Γκουγκουστάμου είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός που σπούδασε αρχιτεκτονική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Πολιτιστικών Μνημείων MSc. , Από το 2012 ασκούσε το επάγγελμα της σε πολλά αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη και κέρδισε τη θέση Head Architect.  Από το 2014 ήταν η αρχιτεκτονική ηγέτιδα της MONUMENTA, μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου, στη Θεσσαλονίκη από το 2014. Το 2023 ίδρυσε μαζί με την Αλεξία Μιντσούλη το Aesthe Architecture Studio.

 Η Αλεξία είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός  Το 2018, καθοδηγούμενη από το πάθος της για το σχεδιασμό προϊόντων, η Alexia έκανε ένα σημαντικό βήμα ιδρύοντας τη δική της εταιρεία σχεδιασμού, "Alex Mint Studio", με έδρα το Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Η εστίαση της εταιρείας στη δημιουργία μοναδικών αντικειμένων με εξαιρετική σχεδίαση και υλικά υψηλής ποιότητας όχι μόνο την έχει ξεχωρίσει αλλά έχει οδηγήσει και στην επιτυχημένη αναγνώριση της πρώτης της συλλογής. Η μοναδική ταυτότητα που καθιερώθηκε από αυτήν την αρχική συλλογή επέτρεψε στη μάρκα να επεκτείνει τα έργα της παγκοσμίως.

Φωτογραφία: Αντώνης Σαρρής

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος!