fbpixel

Search icon
Search
Μια μοντέρνα κατοικία στη Μελβούρνη αποκαλύπτει την απόλυτη τάση αυτήν τη στιγμή στον κόσμο του design
INTERIORS

Μια μοντέρνα κατοικία στη Μελβούρνη αποκαλύπτει την απόλυτη τάση αυτήν τη στιγμή στον κόσμο του design

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Lauren Tarrant


Με την κομψή, ισόπεδη πρόσοψή του και τα συμμετρικά παράθυρα με χαλύβδινο σκελετό, με μια ματιά σε αυτό το μοντέρνο σπίτι στο Armadale της Μελβούρνης θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι πρόκειται για νέα κατασκευή. Στην πραγματικότητα, είναι τριάντα ετών, γεγονός που δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε χάρη στη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Lauren Tarrant.

Το σπίτι είχε πολύ καλά θεμέλια και μια εξαιρετικά καλή βάση, αλλά οι περίτεχνες λεπτομέρειες και τα σοβατεπί δεν είχαν ανταποκρίνονταν στο σήμερα και στις τάσεις της εποχής, οπότε η Lauren με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις της, αποφάσισε να απλοποιήσει τα τελειώματα στην οροφή και τα φωτιστικά με έμφαση στη φυσική τραβερτίνη σε απαλές, γήινες αποχρώσεις. Για όσους δε γνωρίζουν, η τραβερτίνη είναι μια φυσική πέτρα που σχηματίζεται όταν νερό πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία διαρρέει ιζηματογενή πετρώματα, με το αποτέλεσμα που προσφέρει να είναι άκρως εντυπωσιακό.

timothy-kaye-melbourne-home-stairs-65f17f83920b1.jpeg


Οι υπερμεγέθεις αναλογίες της ξεκινούν από την είσοδο της κατοικίας, ανοίγοντας σε έναν κενό χώρο υποδοχής που «δημιουργεί αμέσως μια αίσθηση πολυτέλειας και ζεστασιάς», όπως λέει η Lauren. Κρυμμένο σε μια γωνιά, το office room του σπιτιού έχει βαφτεί με ένα προσαρμοσμένο «σκονισμένο πράσινο» και είναι επιπλωμένο με ένα γραφείο από μελί ξύλο από τους τοπικούς σχεδιαστές MCM House. Οι εκτεθειμένες σκάλες του φουαγιέ περικλείστηκαν και αντικαταστάθηκαν με ένα γλυπτό κιγκλίδωμα από βενετσιάνικο γύψο βαμμένο με χρώμα κιμωλίας.

Η εκλεπτυσμένη τραπεζαρία είναι προσανατολισμένη γύρω από έναν ευρύχωρο διάδρομο, ο οποίος είναι επενδυμένος με πολυτελές γαλακτερό μάρμαρο Vagli. Το παρακείμενο καθιστικό είναι εξίσου μινιμαλιστικό και μοντέρνο, με ένα λείο νέο πέτρινο τζάκι που πλαισιώνεται από απλίκες "Fan" της Anna Charlesworth. Στο δάπεδο, οι φυσικές δρύινες σανίδες Chevron χαρίζουν αρμονία στο όλο σκηνικό και συμπληρώνουν την υπόλοιπη παλέτα.

Η ιδιοκτήτρια, λάτρεις του μοντέρνου design και καλή φίλη της Lauren, είχε σαφείς οδηγίες όσον αφορά στο dining room και τον χώρο της κουζίνας. Η Lauren άλλαξε αι διεύρυνε τον χώρο, ενσωματώνοντας συσκευές και εργονομία σύμφωνα με τα πρότυπα της κουζίνας ενός σεφ. Για να ελαχιστοποιήσει μέρος του όγκου, πρόσθεσε ένα χωνευτό πέτρινο σοβατεπί στο kitchen island για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι το συγκεκριμένο σημείο μέσα στην κατοικία είναι μεγαλύτερο.

timothy-kaye-melbourne-home-study-65f17f5802b18.jpeg


Στο ενιαίο σαλόνι, ο ογκώδης τοίχος που υπήρχε πριν κι έκλεινε τον χώρο αντισταθμίστηκε με ανοιχτόχρωμα, ουδέτερα έπιπλα και χαλί στο χρώμα της άμμου. «Το minimal και τονικό φόντο βοηθά στην ανάδειξη του σαλονιού, καθιστώντας το το επίκεντρο του σπιτιού», δηλώνει η Lauren, αναφερόμενη στα ενσωματωμένα πρωτεύοντα ντουλάπια που υπάρχουν στον χώρο. Ακόμα και στα μπάνια, οι ροζ μαρμάρινες πλάκες εξισορροπούνται με πέτρα σε αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ. «Η προσθήκη του ροζ χρώματος στα μπάνια ήταν μια fun πινελιά. Προσθέτει μια νότα αισιοδοξίας και ρομαντισμού. 

Σε ό,τι αφορά στα extras που επιλέχθηκαν για τη διακόσμηση, βλέπουμε πως η λιτότητα έχει τον πρώτο λόγο σε οποιοδήποτε σημείο κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Η interior designer, έπειτα από συνεννόηση με την ιδιοκτήτρια, επικεντρώθηκε στις κλασικές, καθαρές γραμμές, με έμφαση στη λειτουργικότητα και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σύγχρονο κι έχει τον τρόπο να μας εμπνέει.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Timothy Kaye, ELLE Decoration UK