fbpixel

Search icon
Search
Οι τάσεις της δεκαετίας του '90 που επιστρέφουν το 2024
TRENDS & CATWALKS

Οι τάσεις της δεκαετίας του '90 που επιστρέφουν το 2024

Ανακαλύψτε τες!


Όσοι έχουμε ζήσει τη μόδα της δεκαετίας του '90, είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα για ορισμένες κλασικές τάσεις που αναβιώνουν σταδιακά. Πριν πανικοβληθείτε όμως, χάρη στη Gen Z, ξεπροβάλλει ξανά ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει η εποχή αυτή και υπάρχουν μερικά βασικά κομμάτια που έχουν και πάλι την προσοχή μας. Εκτός των fashion faux pas, υπάρχουν και κάποιες τάσεις που εξακολουθούν να είναι επίκαιρες και άκρως στιλάτες σήμερα, και οι πιο καλοντυμένες του Instagram τις έχουν ήδη καθιερώσει. Αφού βυθιστήκαμε στα socials των trendsetters και των tastemakers, εντοπίσαμε πολλά signature κομμάτια του ΄90 που εξακολουθούν να φαίνονται φρέσκα έως και σήμερα. 

Έτσι, αν ψάχνετε για νέες τάσεις ενόψει μιας εποχιακής ανανέωσης ή αν είστε απλά λάτρης του νοσταλγικού αυτού aesthetic, scroll down και ανακαλύψτε τις κλασικές τάσεις της δεκαετίας του '90 που όλοι θα φορούν ξανά το 2024.

1. Μινιμαλιστικά basics

mvb.webp
Image source: @mvb

Ένα νεύμα στον μινιμαλισμό ήταν αυτό που καθόρισε τις αρχές της δεκαετίας του '90, με τη μορφή ευέλικτων βασικών ρούχων. Οι πασαρέλες έδειξαν την άποψη των Calvin Klein και Helmut Lang για τα stripped-back staples, και πλέον λατρεύουμε τα tank tops, τα εφαρμοστά tees και τις maxi φούστες. Ευτυχώς, αυτή η εκλεπτυσμένη προσέγγιση δεν γερνάει και τα ίδια βασικά κομμάτια αποτελούν τα θεμέλια της capsule γκαρνταρόμπας μας το 2024, ιδιαίτερα στην ίδια ουδέτερη χρωματική παλέτα του λευκού, του μαύρου, του γκρι και του καμηλό.

2. Straight-leg jeans

snapinstaapp-384388533-347678484305931-6898891905239872233-n-1080.jpg
Image source: @lisonseb

Υπήρξαν τόσα πολλά denim trends που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο που είναι σχεδόν αδύνατο να κάνει κανείς keep up. Από τα χαμηλόμεσα, φαρδιά, μέχρι τα skinny και τα barrel jeans, τίποτα δεν είναι καλύτερο από τα κλασικά straight jeans. Όχι μόνο ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο και στιλ, αλλά μπορεί να σας συνοδέψει από το πρωί ως το βράδυ, dressed up or down!

3. Capri trousers

caprijpg.webp
Image source: @annelauremais

Μετά την επιστροφή των cargo παντελονιών το 2023, ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει και το άλλο αμφιλεγόμενο παντελόνι, το capri. Ήταν στο peak του μεταξύ της δεκαετίας του '90 και '00 και φέτος, εισέρχονται ξανά στις πασαρέλες και στα street style looks. Στις συλλογές του Spring-Summer '24, τα βλέπουμε σε brands όπως τα Mirror Palais, Ferragamo και Tory Burch. Στη σκηνή του street style, επίσης, τα capri παντελόνια έχουν απόλυτη επιτυχία. Ορισμένα στιλ φτάνουν μέχρι το γόνατο σε στενές φόρμες που μοιάζουν με κολάν, ενώ άλλα είναι κομμένα σε cropped midi μήκος με πιο tailored σχέδια.

4. Platforms

front-row-chloe-fall-2024-ready-to-wear-101.webp
Anna Cleveland and Pat Cleveland at the Chloé Fall 2024 ready-to-wear show. Image source: WWD

Αφού όλοι οι front rowers του Chloé A/W '24 απαθανατίστηκαν να φορούν το ίδιο ζευγάρι ξύλινες πλατφόρμες με τακούνι, ήταν επίσημο: οι πλατφόρμες είναι και πάλι cool και μπορείτε να περιμένετε να τις δείτε πολύ περισσότερο μέσα στη χρονιά. Αυτή η τάση παπουτσιών είναι εκπληκτικά άνετη και φοριέται άψογα με χαλαρά τζιν ή air-y παντελόνια.

5. Baguette bags

40f2e1301cbfd21c67c6f81e1786e28a.jpg
Image source: The Vintage Bar

Την τελευταία πενταετία, περίπου, οι baguette bags έχουν επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Οι XXL totes και οι μικροσκοπικές τσάντες με το top handle μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, αλλά μια τσάντα-μπαγκέτα είναι για πάντα, ειδικά όταν φέρει το λογότυπο των πιο περιζήτητων brands όπως Fendi, Prada ή Miu Miu.

6. Slip dresses

217b8cdd7b665121f45739e85e55a0ec.jpg
Image source: @rosiehw

Τα slip dresses έχουν αντέξει, επίσης, στο χρόνο και έχουν εδραιωθεί ως πραγματικά capsule items της γκαρνταρόμπας για την απόλυτη ευελιξία τους και μόνο. Αν και η "τάση" των slip dresses επικράτησε πριν χρόνια, πλέον, δεν υπάρχει πιο επίκαιρο κομμάτι από το συγκεκριμένο elevated basic που βρίσκεται στο επίκεντρο των συλλογών SS '24 των Celine και Gucci. 

7. Mules

undefined-266087-1535056180420-image-1280-80jpg.webp
Image source: @sophiaroe

Η ιδανική επιλογή που συνδυάζει την άνεση των flat με την επισημότητα των high heels είναι τα mules. Open toe ή και όχι- αποτελούν πλέον μια βασική προσθήκη μιας διαχρονικής γκαρνταρόμπας. Χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ποικιλία, για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και να μην λείπουν από καμία συλλογή. Από neutral δερμάτινα μέχρι εντυπωσιακά και bright χρώματα, μπορείτε να τα ταιριάξετε με όλα, από denim pants, shorts, φορέματα και φούστες ανάλογα με τη διάθεσή σας.

8. Track pants

alexa-chung-track-pants-311501-1704361332116-main-1280-80jpg.webp
Image source: @alexachung

Αν έχετε βαρεθεί να φοράτε το ίδιο τζιν ή tailor trousers, οι ρετρό φόρμες είναι το νέο it παντελόνι. Φορέστε το με ένα σακάκι, ή ένα oversized δερμάτινο μπουφάν, ή μια μακρόστενη καμπαρντίνα/maxi παλτό. Μάλιστα μπορείτε να το φορέσετε ακόμα και με ψηλοτάκουνα mules ή μπαλαρίνες για ένα πιο dressed up αποτέλεσμα. 

Feature image source: Celine, @pernilleteisbaek