fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 skin hacks της Sienna Miller για μια πιο youthful επιδερμίδα
BEAUTY

Τα 5 skin hacks της Sienna Miller για μια πιο youthful επιδερμίδα

Σύμφωνα με τη δερματολόγο της


Αν το δέρμα σας αποτελεί top priority για εσάς και θέλετε να μάθετε από τους καλύτερους, σας έχουμε νέα! Όπως όλα δείχνουν, πλέον το skincare αποτελεί ολιστική υπόθεση, καθώς οι προσεγγίσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας είναι πλέον εντελώς tailor-made και βασίζονται στην ολιστική υγεία του σώματος και του νου. Σύμφωνα με τη διάσημη facialist Anne De Mamiel, που οι πελάτες περιλαμβάνουν τις Sienna Miller, Alexa Chung και Sofia Coppola, χρειάζεται ένα μείγμα κινεζικής ιατρικής, αρωματοθεραπείας, αναπνοής και μασάζ για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του στρες στο δέρμα.

Mοιράστηκε, λοιπόν, με το Net-a-porter τα πέντε βασικά της μυστικά για το δέρμα, που χρησιμοποίει ευλαβικά η Sienna Miller - και γιατί πραγματικά λειτουργούν.

1. Διπλός καθαρισμός

«Ο διπλός καθαρισμός αποτελεί βασική αρχή της καλής επιδερμίδας», λέει η βελονίστρια και θεραπεύτρια προσώπου Annee de Mamiel στο Net-a-porter. «Η πρώτη φορά απομακρύνει τους ρύπους της ημέρας και στο δεύτερο μου αρέσει να κάνω το μασάζ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο καθαριστικό δύο φορές - μου αρέσει να χρησιμοποιώ μια φόρμουλα με βάση το λάδι ή το βάλσαμο για να διασφαλίσω ότι απομακρύνεται όλη η λιπαρότητα».

shutterstock-2072176451.jpg

2. Μασάζ

«Όταν πρόκειται για glowing επιδερμίδα, το μασάζ είναι η πιο σημαντική τελετουργία, καθώς συνδέει τα χέρια σας με το πρόσωπο σας», επιβεβαιώνει η de Mamiel. «Μπορείτε να νιώσετε την ένταση στους μύες του προσώπου σας και, μέσω του μασάζ, θα έχετε την αίσθηση της απελευθέρωσης και της αποδέσμευσης από το άγχος της ημέρας. Θα έχετε επίσης τεράστια οφέλη για το δέρμα: το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία, η οποία φέρνει οξυγονωμένο αίμα, μέταλλα και βιταμίνες στο δέρμα και απομακρύνει το πρήξιμο». Η σωστή τεχνική; «Μπορείτε να κάνεις τόσους διαφορετικούς τύπους κινήσεων ανάλογα με το τι αισθάνεται το δέρμα σου ότι χρειάζεται εκείνη την ημέρα. Το πιο σημαντικό είναι να κάνετε μασάζ με κάθε προϊόν στο δέρμα σας. Έτσι, αντί να εφαρμόζετε απλώς έναν ορό ή μια κρέμα και να προχωράτε στο επόμενο βήμα της ρουτίνας σας, αφιερώστε επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για να κάνετε σχολαστικό μασάζ σε κάθε προϊόν καθώς προχωράτε».

3. Μην το παρακάνετε

«Οι άνθρωποι τείνουν να υπερκαθαρίζουν και να κάνουν υπερβολική απολέπιση, ειδικά όταν χρησιμοποιούν οξέα και πίλινγκ, τα οποία αναστατώνουν το pH του δέρματος και καταστρέφουν το μικροβίωμα. Επίσης, διαταράσσουν την ισορροπία του δέρματος και δημιουργούν έναν κύκλο ξηρότητας, αφυδάτωσης και ερυθρότητας».

shutterstock-1673263117.jpg

4. Γνωρίστε τις ανάγκες του δέρματος σας

«Αφιερώστε χρόνο για να παρατηρήσετε τι συμβαίνει με το δέρμα σας. Έχετε κοκκινίλες το πρωί ή μήπως το βράδυ; Πού βρίσκονται τα ξηρά σημεία σας, αν υπάρχουν; Έχετε αφυδάτωση ή είναι ξηρότητα; Στη συνέχεια, πειραματιστείτε λίγο- δείτε τι το κάνει καλύτερο και βασιστείτε σε αυτό. Τα επίπεδα άγχους, το τι τρώμε, οι ορμόνες μας και ο καιρός, όλα αυτά κυμαίνονται σε καθημερινή βάση και έχουν αντίκτυπο στο δέρμα, οπότε παρατηρώντας τι συμβαίνει θα βελτιώσετε την ποιότητα της επιδερμίδας σας». Μόλις γνωρίζετε τι χρειάζεται το δέρμα σας, η de Mamiel συμβουλεύει να επενδύσετε σε ποιοτικά προϊόντα. 

5. Αφιερώστε χρόνο στην αναπνοή σας

«Αυτό που κρατάμε στο σώμα και το μυαλό μας φαίνεται πρώτα στο δέρμα μας. Είναι η ένταση και το άγχος στους μύες του προσώπου μας που είναι ορατά - και ένας από τους μόνους συνειδητούς τρόπους για να το τροποποιήσουμε αυτό είναι μέσω της αναπνοής». Δοκιμάστε τώρα μια παρατεταμένη αναπνοή - απλώς εκπνεύστε περισσότερο από ό,τι εισπνέετε, έστω και για μία μέτρηση, για να σας βοηθήσει αμέσως να νιώσετε γειωμένη. «Η αναπνοή δεν επηρεάζει μόνο τα επίπεδα κορτιζόλης και στρες - βοηθάει επίσης να κινηθεί το λεμφικό σύστημα», λέει ο de Mamiel.