fbpixel

Search icon
Search
Αυτό είναι το makeup trend που θα καθορίσει τις ανοιξιάτικές μας εμφανίσεις
MAKE UP

Αυτό είναι το makeup trend που θα καθορίσει τις ανοιξιάτικές μας εμφανίσεις

To pearl skin είναι το Tik Tok beauty trend που θα λατρέψετε


Η τάση της λαμπερής επιδερμίδας έχει πλέον μονιμοποιηθεί, ωστόσο κάθε χρόνο λαμβάνει ένα glow-up. Ενώ έχουμε ήδη μιλήσει για το "γυάλινο" δέρμα, η άνοιξη του 2024 έρχεται να μας παρουσιάσει το "μαργαριταρένιο" δέρμα. Ήδη, το TikTok έχει ξετρελαθεί - και το hashtag #pearlskin έχει συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατομμύρια προβολές με τα beauty girls να πειραματίζονται γρήγορα. 

Αλλά, για τις μη μυημένες, συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αξιοποιήσετε το look!

Τι είναι το μαργαριταρένιο δέρμα;

Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η τάση εμπνέεται από τη λεπτή, φωτεινή γυαλάδα των μαργαριταριών, καθώς και από μια σαμπανιζέ χρωματική παλέτα. Σε αντίθεση με το "γυάλινο" δέρμα, φαίνεται λιγότερο υγρό - αντίθετα είναι απαλά μεταξένιο, πιο αιθέριο και ακόμη πιο φορέσιμο.

snapinstaapp-430139700-1084359852830708-3295552643358886884-n-1080.jpg

Το glass skin έχει να κάνει με τη γυαλάδα και τη λάμψη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι διαφανές. Αλλά το μαργαριταρένιο δέρμα έχει έναν πιο γαλακτώδη, χαμηλού επιπέδου ιριδισμό. Είναι επίσης πιο στρατηγικό στην εφαρμογή του, ενώ το γυάλινο δέρμα τείνει να είναι all-over.

Σε ποια σημεία του προσώπου πρέπει να εφαρμόζεται;

Όσον αφορά την τοποθέτηση, η εφαρμογή είναι παρόμοια με το highlighting, αλλά με κάποιες μικρές βελτιώσεις. Ενώ παραδοσιακά τοποθετείτε το highlighter κατά μήκος των κορυφών των ζυγωματικών σας, με το pearl δέρμα το βλέπουμε να αναμειγνύεται στο μήλο του μάγουλου και κατά μήκος των ζυγωματικών, καθώς και στο μέτωπο. Η μαργαριταρένια όψη του δέρματος είναι λιγότερο αστραφτερή και περισσότερο σαν στροβιλισμός ιριδισμού.

snapinstaapp-329004301-135198055847224-6620811582587456984-n-1080.jpg

Πώς θα το πετύχετε

Σύμφωνα με την beauty influencer Zoe Kim Kenealy, η ιδέα είναι να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση μιας "καθημερινής, τυχαίας λάμψης. Αν κάποιος σας τραβήξει μια φωτογραφία, θα αναρωτιέστε: φοράει μακιγιάζ ή απλά στάθηκε τόσο τυχερή", εξήγησε σε ένα tutorial που ανέβασε στο TikTok της.

"Είναι ένα πολύ "μαριναρισμένο" μακιγιάζ, οπότε από άποψη βάσης το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα CC. Το foundation τείνει να φαίνεται "καινούργιο" όταν το βάζεις για πρώτη φορά, ενώ αυτό μοιάζει σαν να το φορούσες όλη μέρα", εξηγεί. Συνιστά μια μικρή ποσότητα πούδρας στη ζώνη Τ, ενώ αποφεύγει να αγγίξει τη λάμψη στα πλάγια - και εκτιμά ότι το bronzer και το ρουζ συμβάλλουν σε "αυτή τη φυσική, φθαρμένη λάμψη που επιδιώκουμε. Δεν προσπαθούμε να φανούμε παγωμένες ή σαν πριγκίπισσα του πάγου με αυτό το μαργαριτάρι".

@zoekimkenealy PEARL SKIN MAKEUP TUTORIAL ✨ A striking glow that looks almost accidental with marinated makeup. Products used: Jason Wu CC cream meets tinted moisturizer Saie Sun Melt, shade medium bronze Benefit Cosmetics High Beam #pearlskin #makeuptutorial #glowyskin #saiebeauty #jasonwubeauty #benefitcosmetics ♬ original sound - zoekimkenealy

Τα κρεμώδη προϊόντα θα βοηθήσουν τα πάντα να συγχωνευτούν μεταξύ τους για ένα πιο φυσικό φινίρισμα και παράλληλα με την ανάμειξη λίγης επιπλέον λάμψης κατά μήκος των μάγουλων, η Zoe λέει: "ένα άλλο μικρό μυστικό μέρος που μπορείτε να βάλετε highlight" είναι "πάνω από κάθε φρύδι".