fbpixel

Search icon
Search
Greek beauty: Δύο ελληνικές παραλίες στις top 25 του κόσμου για το 2024
TRAVEL

Greek beauty: Δύο ελληνικές παραλίες στις top 25 του κόσμου για το 2024

Η Ελλάδα ιδανικός προορισμός για μία ακόμη summer-season


Η Ελλάδα είναι μία χώρα με απίστευτη ομορφιά. Μία χώρα που κάθε καλοκαίρι, παραδοσιακά, αποτελεί πόλο έλξης για travelers από κάθε γωνιά του κόσμου, που καταφθάνουν σε αυτήν προκειμένου να περάσουν αξέχαστες διακοπές και να θαυμάσουν από κοντά τα μεθυστικά τοπία της. Οι A-listers τη λατρεύουν και όσοι αγαπούν τον ζεστό ήλιο και τις γαλαζοπράσινες παραλίες, την κατατάσσουν ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Έτσι -λοιπόν- η χώρα μας και φέτος ετοιμάζεται να υποδεχθεί visitors από κάθε πιθανό μέρος, την ώρα που το TripAdvisor, συμπεριέλαβε δύο iconic παραλίες της στις Top25 του κόσμου. Μία ακόμη σπουδαία στιγμή, μία ακόμη απόδειξη, ότι ο τόπος αυτός έχει να προσφέρει πολλά και δε φημίζεται τυχαία για την απίστευτη ομορφιά του.

Η Ελλάδα στα καλύτερά της!

The article

"Travelers’ Choice Awards Best of the Best". Αυτός είναι ο τίτλος, στο σχετικό άρθρο-αφιέρωμα του TripAdvisor, που συστήνει ανεπιφύλακτα και διαφημίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο τη χώρα μας, λίγο πριν να μπούμε με κάθε επισημότητα στην summer-season του 2024. Στην εν λόγω λίστα, έχουν -επίσης- θέση πανέμορφες παραλίες από την Κούβα, το Μεξικό, την Ισπανία, την Κύπρο, την Τανζανία, την Βραζιλία, τη Χαβάη και τις ΗΠΑ, ενώ στην 1η θέση φιγουράρει η φημισμένη, Praia da Falésia της Πορτογαλίας, που είναι παγκοσμίως γνωστή για τους απότομους βράχους, τη χρυσή άμμο και τα γαλάζια νερά της.

shutterstock-678614050.jpg

«Κάντε ηλιοθεραπεία στην τεράστια ακτή, κολυμπήστε ή κάντε surfing στα κύματα. Περπατήστε στο γραφικό μονοπάτι στην κορυφή των βράχων και απολαύστε την απίστευτη θέα. Η παραλία έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο μεγάλο, αυτό, αφιέρωμα, ενώ ακολουθεί η Spiaggia dei Conigli, που βρίσκεται στην Ιταλία και προσφέρεται για απόλυτη χαλάρωση μακριά από όλους κι από όλα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο: «Απίστευτα γαλάζια νερά και λευκή άμμος συνθέτουν το σκηνικό στη Spiaggia dei Conigli. Η πλούσια θαλάσσια ζωή και τα άγρια ζώα στην ακτή είναι μερικά μόνο από όσα έχει να προσφέρει».

Όσο για την αυθεντική, ελληνική ομορφιά; Η πρώτη παραλία που έχει μία θέση σε αυτό το άρθρο, είναι τα Φαλάρσανα της Κρήτης. «Ροζ άμμος, γαλάζια νερά, εντυπωσιακά βουνά, απίστευτα ηλιοβασιλέματα... Η παραλία Φαλάσαρνα είναι υπέροχη, συνδυάζει την μαγευτική θέα με τα γαλάζια νερά και φαντάζει ιδανική επιλογή για κολύμπι, καταδύσεις και χαλάρωση στην απαλή, χρυσαφένια άμμο», είναι μερικά μόνο από τα διθυραμβικά σχόλια γι' αυτό το μέρος, που μαγνητίζει κάθε καλοκαίρι τα βλέμματα, ενώ last but not least, λίγο πιο κάτω λίστα βρίσκεται και η παραλία Μύρτος, που είναι μία από τις πιο ξακουστές της Κεφαλονιάς: «Περιτριγυρισμένη από βουνά, η παραλία του Μύρτου είναι ένα γραφικό σημείο, ιδανικό για μια ήρεμη μέρα στην παραλία. Κάντε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά ή κολυμπήστε στην γαλαζοπράσινη θάλασσα».

Τhe islands 

shutterstock-1334831399.jpg

H επιλογή φυσικά και δεν είναι καθόλου τυχαία. Ξεκινώντας από την Κεφαλονιά, η παραλία Μύρτος είναι μία από τις πιο πολυβραβευμένες συνολικά του νησιού και κάθε χρόνο, κατακλύζεται από κόσμο, που σπεύδει να θαυμάσει την απίστευτη ομορφιά της. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, βόρεια του Αργοστολίου κι έχει μήκος περίπου 800 μέτρα, ενώ το τοπίο που συνθέτουν τα γαλαζοπράσινα νερά και η καταπράσινη βλάστηση, αποτελεί το ιδανικό spot για να βγάλετε αμέτρητες φωτογραφίες και να δημιουργήσετε το δικό σας vacation album, που θα είναι γεμάτο αναμνήσεις. Τα επιβλητικά βράχια, οι εντυπωσιακοί γκρεμοί και τα ψιλά ολόλευκα βότσαλα δημιουργούν μία εικόνα σπάνιας ομορφιάς, η οποία πλαισιώνεται ιδανικά από τη μικρή σπηλιά που δεσπόζει στην μία άκρη της παραλίας, ενώ το μεθυστικό ηλιοβασίλεμα έρχεται να λειτουργήσει ως ένα extra bonus, καθώς την ώρα που “σβήνει” ο ήλιος, η θάλασσα αποκτά ένα χρυσοκόκκινο χρώμα που θα αιχμαλωτίσει την καρδιά σας.

Εξίσου εντυπωσιακή παραλία είναι και τα Φαλάσαρνα, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Νομού Χανίων και προσφέρει μία πανέμορφη θέα που κόβει την ανάσα στο ηλιοβασίλεμα. Φτάνοντας σε αυτό το μαγικό μέρος, θα συναντήσετε μία ανοιχτόχρωμη αμμουδιά και τιρκουάζ νερά που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό, ενώ το γεγονός ότι η παραλία είναι εκτεθειμένη στους δυτικούς ανέμους, την καθιστά ιδανική για windsurfing. Δεν είναι -συνεπώς- καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι θεωρείται μία πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις των water-sports, που την προτιμούν πολύ συχνά και καταφθάνουν σε αυτήν κάθε καλοκαίρι, για να απολαύσουν τις πιο μαγευτικές διακοπές ever. 

Τι κρατάμε από όλα τα παραπάνω; Το γεγονός ότι η Ελλάδα για μία ακόμη φορά παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και βλέπει όλη την προσοχή και τα βλέμματα να στρέφονται επάνω της. Η χώρα μας είναι γεμάτη με μεθυστικά τοπία και spots που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς οπουδήποτε αλλού στον κόσμο και ίσως, ήρθε η ώρα να το εκτιμήσουμε κι εμείς οι ίδιοι αυτό...