fbpixel

Search icon
Search
Glycolic Acid: Πώς να το εισάγετε στην beauty routine σας για να δείτε τα μαγικά του αποτελέσματα
BEAUTY

Glycolic Acid: Πώς να το εισάγετε στην beauty routine σας για να δείτε τα μαγικά του αποτελέσματα

Πρόκειται για μια multi-purpose χημική απολέπιση που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα...και όχι μόνο


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το γλυκολικό οξύ στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας - μπορεί να βοηθήσει με τους φραγμένους πόρους, την ακμή και τις σκούρες κηλίδες από την ηλιακή βλάβη - και όχι μόνο. Είναι επίσης κατάλληλο για τους περισσότερους τύπους δέρματος, και παρόλο που μπορεί να είναι ισχυρό, υπάρχουν τρόποι να επωφεληθείτε από αυτό χωρίς να ερεθίσετε το πρόσωπο σας (ή το σώμα σας).

Τι είναι το γλυκολικό οξύ;

Το γλυκολικό οξύ ανήκει σε μια ομάδα χημικών ενώσεων που ονομάζονται α-υδροξυοξέα (ή AHA). Τα α-υδροξυοξέα διαλύουν τους δεσμούς που συγκρατούν τα θαμπά, νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτά τα κύτταρα στη συνέχεια αποβάλλονται απαλά, αποκαλύπτοντας πιο λείο και καθαρό δέρμα από κάτω.

Οι τρόποι χρήσης του και τι μπορεί να σας προσφέρει

1. Λαμπερότερη επιδερμίδα

Μπορεί να εντοπίσετε το γλυκολικό οξύ ως το ενεργό συστατικό στα χημικά peeling και στα toners απολέπισης, επειδή βοηθάει στην εκκίνηση της διαδικασίας απολέπισης των νεκρών κυττάρων στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. 

2. Καθαρισμός των πόρων και της ακμής

Επειδή είναι τόσο αποτελεσματικό στην απολέπιση του ανώτερου στρώματος του δέρματος, το γλυκολικό οξύ μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό για την εξάλειψη των κηλίδων. Εκτός αυτού, η χημική απολέπιση μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με ακμή καθαρίζοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα υπολείμματα που φράζουν τους πόρους.

shutterstock-1523708435.jpg

3. Αφαιρεί τις σκούρες κηλίδες του ήλιου

Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν υπερμελάγχρωση (ή σκούρες κηλίδες). Λόγω της απολέπισης το γλυκολικό οξύ μπορεί έχει την ικανότητα να αφαιρεί μέρος αυτής της περίσσειας χρωστικής ουσίας (ή μελανίνης) κατά τη διαδικασία.

4. Απομακρύνει την πιτυρίδα

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την πιτυρίδα ή τη λιπαρότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήστε το γλυκολικό οξύ και στο τριχωτό της κεφαλής. Πάρτε ένα μπουκαλάκι, απλώστε το γλυκολικό οξύ για 10 λεπτά πριν από το ντους και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής σας και να αυξήσετε την κυκλοφορία. Συνιστάται να το χρησιμοποιείτε μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα το βράδυ για να αποφύγετε τον ερεθισμό.

shutterstock-454672345.jpg

5. Πείτε αντίο στα λεγόμενα "strawberry legs"

Τα "πόδια φράουλας" είναι ουσιαστικά οι φραγμένοι πόροι του δέρματος στα πόδια λόγω της αποτρίχωσης με ξυραφάκι. Για να απομακρύνετε, λοιπόν, αυτό το ενοχλητικό εφέ, μπορείτε να εφαρμόσετε γλυκολικό οξύ σε ένα βαμβάκι και να το περάσετε απαλά πάνω στις πληγείσες περιοχές. Θεωρείται ότι είναι ένα από τα καλύτερα άλφα υδροξυοξέα (AHAs) για την απολέπιση του δέρματος και επιταχύνει τον κυτταρικό κύκλο εργασιών και βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης στους πόρους.

6. ...και στις ταλαιπωρημένες φτέρνες

Η εποχή των σανδαλιών πλησιάζει! Δώστε στις ξηρές, ραγισμένες από το χειμώνα φτέρνες σας λίγη αγάπη, βάζοντας λίγο γλυκολικό οξύ για την απομάκρυνση της ξηρότητας, και στη συνέχεια ακολουθήστε με μια θρεπτική λοσιόν για να διατηρήσετε τα πόδια σας ενυδατωμένα. Η απολέπιση πριν από την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας τη βοηθά να διεισδύσει καλύτερα!


Feature image source: @chanelcross, Shutterstock